Lækker dryaged peberbøf med kartofler, whiskey sauce og græskar creme.

Inspiration: Dryaged pebersteaks

postet i nyheder, Opskrifter 2

Lækker dryaged peberbøf med kartofler, whiskey sauce og græskar creme.

Selv om kød, og oksekød i særdeleshed, smager rigtigt godt i sig selv, så er der jo stadig behov for lidt variation engang imellem.

Derfor vil vi her på bloggen løbende komme med inspiration til retter der kan laves med dryaged kød. Nogle gange i form af en opskrift, og andre gange mere i form af tips og tricks til sjove og gode sammensætninger.

Dagens inspiration:

Peberbøffen

Vi kender den nok alle. Bøffen der ligger i indpakningen i supermarkedet med dens kant af sort peber på kanten. Ofte er den lavet af et af de mindre møre stykker og ofte bliver resultatet en halvhård og uinspirerende bøf.

Det er der heldigvis råd for, for hvorfor ikke bare lave den selv med dryaged bøffer som man ved er møre! Så kan man jo samtidigt lave sin egen peberblanding der er springfyldt med smag og ikke blot smager af, nåja, sort peber.

I vores udgave laves peberblandingen af følgende ingredienser:

  • knust sort peber
  • knust rosenpeber
  • tørret rosmarin
  • sennepsfrø
  • piripiri flager
  • salt
Bøffen kan rulles på kanten i peber-blandingen eller hvis du som os kan lide det ekstra stærkt, så kan hele bøffen drysses med blandingen.
Smid bøffen på en varm pande med lidt smør og olie blandet sammen og lad den så stege gyldenbrun 2-4 minutter på hver side indtil den har en passende rosa farve i midten.
Har man mod på det, så kan man hælde lidt cognac på panden og tænde ild til det. På den måde kan man få flamberet sine bøffer – Det smager altså godt hvad enten man flamberer eller ej, men har man gæster så giver det lige en ekstra WOW effekt.
Vi serverede den med en omgang kartoffelbåde, hjemmelavet whiskey sauce og en creme lavet på hokkaido græskar.
Der var gang i farverne og da vi mennesker jo også “spiser med øjnene”, ja så gør det jo ikke noget at maden også ser interessant ud.
Voila! et lækkert måltid med dryaged steak i peber som midtpunkt
Hvordan kan du bedst lide at smage dine bøffer til? 

Meatlovers Delight på Google+

Vi har i et stykke tid været at finde på vores side på facebook, men nu er det endelig også blevet muligt for virksomheder at oprette sig på Googles sociale netværk kaldet Google+.

Meatlovers Delight på Google+

Du kan derfor fremover finde opdateringer fra os på google+ ved at tilføje os til en af dine cirkler derinde.

Kender du endnu ikke Google+, så læs mere om det her: plus.google.com

Lækker dryaged peberbøf med kartofler, whiskey sauce og græskar creme.

2 Responses

  1. Jens-Erik Kunz
    | Svar

    Hej

    Hvor lang tid skal kødet modnes i en Drayaged pose ??
    der er vel også forskel på hvad for et stykke kød det er ??

    Hilsen
    Jens-Erik

    • Kim
      | Svar

      Hej Jens-Erik,
      Det afhænger selvfølgelig af kødet og hvor stort stykke det er, men for f.eks. oksestege, så anbefales der 14 dage for mild modning, 21dage for standard modning og 28 dage eller mere for kraftig modning.

Skriv et svar til Jens-Erik Kunz Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.