Vi får ofte spørgsmål omkring hvilke oksekød udskæringer der egner sig til kvalitetsmodning i vores poser og generelt er svarer: “alle udskæringer der ikke er tyndere på det ene led end 3-4cm”.

Det vil med andre ord sige alle udskæringer, der ikke er skåret til steaks/småkød/hakkekød samt enkelte andre tynde kødstykker (f.eks. flanksteak, som godt kan modnes, men ikke i så lang tid, da der bliver for meget spild med udtørret overflade).

Når du så gerne vil have f.eks. kvalitetsmodnede rib-eye steaks, så er det om at finde ud af hvilken større udskæring disse steaks kommer fra. Du modner så denne større udskæring og skærer først derefter til steaks.

For at gøre det lidt lettere for dig, så har vi herunder indsat slagternes officielle oversigt over okseudskæringer i Danmark. Du vil uden tvivl støde på mange andre udskæringer derude som f.eks. nyetapper/onglet, hangertender, flat-iron steak osv, men disse er “import” fra andre lande og derfor ikke alle i den klassiske udskæringsoversigt i Danmark. Er du i tvivl om en udskæring kan modnes, så er du meget velkommen til at kontakte os og så skal vi gerne forsøge at hjælpe.

Okseudskæringer i Danmark