blank

Tilbehør: Ramsløg smør

postet i Opskrifter 0

Her i Danmark bugner mange danske skove fra marts til maj med de smukkeste grønne ramsløg i hele skovbunden. Disse fine blade kendes også som vilde hvidløg i nogle lande – og med god grund! De har nemlig en frisk smag af hvidløg, uden dog at blive for dominerende.

blank
Ramsløg står ofte tætpakket i skovbunden – men pas på du ikke forveksler dem med skovliljer – riv et stykke af et blad – dufter det af hvidløg,så er det ramsløg.

Disse ramsløg kan bruges i rigtigt mange retter, men vi vil her dele en af vores favoritter: Ramsløgsmør.

Men hvad har det egentlig med kød at gøre? Forestil dig nu en sydende varm dryaged steak som lige er kommet af grillen eller panden (eller måske ud af steak-ovnen?). Ovenpå denne steak placeres, lige inden servering, en stor klump af den lækreste ramsløg smør. Smøret smelter langsomt ned over bøffen og inden længe er den omsluttet af den delikat smagende ramsløg, salt og en smule citrus.

Jeg tror du har forstået pointen. Denne opskrift er selvfølgelig et must som tilbehør til din steak i forsommeren.

Kan du ikke lige finde ramsløg i din lokale skov, så har mange supermarkeder dem også til salg i grøntafdelingen.

Så hermed opskriften på ramsløgsmør med citron.

Rasmløg smør med citron

Metode:

  • en pakke god smør (200-250g)
  • 1 bundt ramsløg (5-8 blade)
  • ½ tsk salt (gerne flagesalt eller anden grov salt uden jod)
  • revet skal af 1 citron (økologisk eller anden uden overfladebehandling)

Ingredienser

  1. lad smør ligge en times tid ved stuetemperatur så den bliver blød (bare rolig – smør holder sig i dagevis ved denne temperatur)
  2. Skyl ramsløg grundigt og hak det til små stykker af 1-2mm størrelse
  3. riv skal af citron på et fint rivejern
  4. Put smør i en skål og mas det ud med en gaffel.
  5. Fordel salt, citronskal og salt ud over saltet og få det rørt godt rundt
  6. Du kan nu putte smøret i en bøtte og sætte på køl, eller du kan tage et stykke husholdningsfilm og lægge smøret på en ca 15cm lang linje midt på det. Herefter kan du rulle filmen rundt om smørret så det strammer helt til som en pølse. Sno enderne rundt så de er lukkede og stramme og læg i køleskabet en times tid inden servering.
  7. Velbekomme

Skulle du, mod forventning, have for meget ramsløgsmør, så kan det fint fryses ned og tages op igen. Det kan selvfølgelig bruges til andet end steaks – hvad med f.eks. at smøre et tyndt lag på brødet under nogle lækre skiver hjemmemodnet coppa?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.