Din dryaged steak fortjener den perfekte tilberedning
Vi har hver vores måde at tilberede en dryaged steak på – stegepande, grill, sous vide og sågar direkte på bålets gløder. Der er dog én metode som vi synes slår dem alle sammen – Otto Wilde Grillen. Det tyske familie-firma Otto Wilde har dedikeret deres liv på at lave den perfekte steak-grill, og den da i dag benyttes deres produkter på mange steak restauranter i verden.
Man forstår godt hvorfor, for deres grill kan, med dens unikke varmekilder, brune din steak med ikke mindre end 900C – yep du læste rigtigt! Det er 3 gange så varmt som en typisk varm stegepande. Jaja, men min grill har sådan en moderne “Searing Station”, der bliver enormt varm. Det er rigtigt, men, i modsætning til Otto Wilde grillen, så er din varmekilde under kødet og dermed vil kødsaft og fedt dryppe ned, branke og frigive de såkaldte frie radikaler (der er kræftfremkaldende). Saften fra bøffen vil ramme risten og dermed vil det skulle stege væk før end at der kan overføres fuld varme fra rist til kødet. Varmen ovenfra giver en jævn og helt perfekt bruning af din steak, gratinering af dine grønsager eller hvad med en perfekt pizza?
Pizza på den rigtige måde
Pizza på den rigtige måde
I italien skal en pizza laves på den helt rigtige måde og de har nærmest en standard for det. En af de vigtigste faktorer er at den bages hurtigt og ved høj varme (380C eller højere). Med en Otto Wilde grill og en matchende pizza sten (ekstraudstyr), så har du pludselig den perfekte pizza ovn. Ved laveste temperatur er der omkring 400-450C grader hvor pizza stenen ligger og dermed vil du kunne bage en perfekt pizza på under halvandet minut.
Med denne gas-enhed kan du skifte din elektriske O.F.B over til at benytte gas. Derved kan du nu få mulighed for at benytte den med den ekstra varme som gassen kan give.
Enheden skiftes let med ved at benytte de let-tilgængelige beslag bag på din O.F.B.
Denne gas-enhed kan komme helt op på 900C med dens to seperate brændere. Det betyder at den kan lave en perfekt stegeskorpe på din steak eller lave fantastiske pizzaer og meget andet.
BEMÆRK: Denne enhed virker kun hvis man allerede har underdelen til en O.F.B (enten el eller gas).
Når man først har prøvet en O.F.B, så er man straks forelsket i den. Man byder selvfølgelig kun sin elskede det bedste, så derfor er denne aluminiums opbevaringsboks et must.
Den sikrer din O.F.B når den opbevares og den gør det let at få den med på farten. Boksen sikrer din O.F.B. mod stød og slag, så den kommer hel frem selv om den får lidt knubs undervej.
Håndtag på siderne gør den let at bære, selv om en O.F.B er ganske tung.
Hvis man nogensinde har oplevet ægte italiensk pizza, så ved man, at de bager dem ved enorm høj varme og i meget kort tid – ja faktisk har italienerne “love” for hvordan man laver en pizza, for at den bliver helt rigtig.
Hvad siger du til at kunne bage en perfekt pizza på under halvandet minut? Det kan du nu, ved at konvertere din O.F.B steak ovn til at være en pizza ovn.
Det her helt enkelt – placer pizza sten i ovnen hvor du normalt ville have din støbejerns steak rist. Tænd din O.F.B på lav til mellemlav varme (det er jo stadig ca 400-450C) og lad pizzastenen varme godt igennem i ca 15minutter eller mere.
Lad en pizza uden at proppe den med fyld. Læg den op på pizzaspaden og indfør den så på pizza stenen. Efter ca 30-40 sekunder kan du med pizzaspaden lige rotere pizzaen så fronten kommer ind bagved. Lad den bage yderligere 30-40sekunder og så er din pizza ved at være klar.
Det er nærmest hypnotiserende at se på hvordan pizzaen hæver op i kanten, stort set fra det sekund den rammer pizza stenen.
Løb der under tilberedningen lidt sauce eller ost ud på stenen? skru op for din O.F.B og lad den rengøre stenen med pyrolyse – efter 10min er den helt ren som ny.
Skriv et svar