Begyndersæt for hjemme dryaging

Vacuum pakker – nu på video

postet i nyheder 4

Vi ved jo godt selv at den vacuum pakker vi sælger er rigtig kraftig og let at bruge. Desværre så er det ikke alle andre der er lige så overbeviste om det som vi er.

Derfor har vi nu fået lavet et par små videoer af hvor kraftig og let at bruge vores vacuum pakker egenligt er. De skulle nok kunne vise med al tydelighed hvor godt vacuum pakkeren virker.

Så let pakkes det

Her pakker vi f.eks. let og elegant et par tun steaks. Så bliver de hurtigt klar til at ryge i fryseren inden de skal bruges til sushi eller steges af på panden.

Om lidt er kaffen klar…

Elsker du kaffe og har du egen kaffekværn, så ved du nok også at dine kaffe-bønner holder sig bedst under vacuum og i fryseren. Derfor kan du med fordel pakke dine egne bønner i små portioner. Her viser vi hvordan det gøres hurtigt og hvor hård sådan en vacuum pakket portion kaffebønner egenligt er:

Hvem er stærkest?

Men hvor kraftig er sådan en vacuum pakker’s pumpe så egenligt? tjooe den kan f.eks. uden problemer knuse en sodavands-dåse. Bemærk at selv samme dåse kan tåle at du står oven på den uden at brase sammen.

Renlighed er en dyd

Når man så er færdig med at bruge sin vacuum pakker, ja så kan man i de fleste tilfælde faktisk ende op med at have en vacuumpakker der lugter af gammelt kødsaft, fisk eller andet. Sådan er det ikke med vores vacuum pakker der har væskeopsamler. Den kan nemlig let og elegang skylles igennem så den er så ren som ny.

Så er der vist ikke meget mere at sige til den sag – Nåja ud over at du da straks bør smutte over i shoppen og bestille en vacuum pakker.

 

4 Responses

 1. Andy Andersson
  | Svar

  Hejsa
  Ganske fine videoer men, hvor lang tid skal man svejse.
  Jeg har efterhånden set mange korte og lange film på nettet, men ingen antydning af tiden.?

  Er svejsetiden for dryage poser og alm. vakuumposer den sammen.

  VH

  Andy

  • Kim
   | Svar

   Hej Andy,
   Tiden afhænger af mange ting, så den er svær at give sådan helt entydigt. Vi siger normalt at vores meatlover poser skal have på setting 2 eller 3, men test evt først med en almindelig klar frysepose (de har ca samme smelteegenskaber som vores poser). De kraftige vacuum poser ville jeg give 4-6 som instilling.
   Bemærk at første svejsning er fra kold svejsetråd og kan derfor tage et sekund ekstra. Ved efterfølgende svejsninger er tråden stadig lidt varm fra første svejsning og derfor tager det lidt kortere tid.
   Det kan anbefales lige at lade posen sidde 10-20sekunuder i vacuum maskinen efter endt svejsning. Det får svejsningen til lige at sætte sig og slippe svejsetråden hvis det har sat sig lidt fast.
   god fornøjelse.

 2. Henrik
  | Svar

  Det kræver ikke mange kræfter at trykke siderne af en dåse ind – det kan ikke sammenlignes med det at stå oven på den. Kan man så regne med de andre lovprisninger?

  • Kim
   | Svar

   Hej Henrik, Du kan jo prøve det med andre vacuum pakkere på markedet. Jeg har ikke kunne lave samme øvelse med en vacuum pakker fra OBH f.eks.
   Hvis vi lige skal se på fysikken omkring sådan en dåse, så er det ganske “nemt” at få den trykket sammen ved at trykke på et par specifikke pukter på ydersiden af dåsen (som du selv nævner). Her er der dog intet press udefra, men derimod et konstant vacuum sug på hele indersiden af dåsen. Det vil sige at vacuums eget træk i dåsen side modvirkes af trækket på andre steder på dåsens side. Der skal langt mere kraft til for at få dåsen til at kolapse på denne måde.
   Det korte af det lange er, at det er en ganske kraftig pumpe der er i denne vacuum pakker og at den virker godt til at suge luften ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.