Et spørgsmål vi ofte får er, om vores vacuum poser egenligt kan klare at blive brugt til Sous vide? Og jo det kan de og det står endda på produktsiden.
Men hvorfor er der egenligt så mange folk der er i tvivl om netop dette? Den helt store årsag er nok, at der ofte er alt for dårlig mærknnig på de produkter der sælges i detailen og ligeledes er den faktiske viden blandt forbrugerne også ofte begrænset.
Vi møder f.eks. ofte en kommentar på nettet hvor der står noget ala “de her poser er godkendte til 70C så de virker jo selvfølgelig fint til sous vide ved temperature herunder“. Så let er det bare ikke, for der er nemlig mange faktorer der spiller ind.
Den temperatur der skrives på er pakningen (kontakttemperatur) er nemlig afhængig af om det du lægger i posen f.eks. er fedtet, surt eller basisk. Det afhænger også af hvor lang tid der tilberedes – det som kaldes kontakttiden. Disse informationer oplyses desværre bare sjældent på produktet når det sælges i butikker (ret skal være ret – det står heller ikke på vores produkter da de pakkes fra bulk på ordre, men fremgår af hjemmesiden).
For at du overhovedet skal overveje at bruge en vacuum pose til sous vide, så skal du være sikker på at den kan klare 100C i ubestemt tid. Dette betyder kort sagt at ligegyldigt hvilken fødevare du lægger i posen, så skal det kunne klare at ligge i 100C varmt vand lige så længe du har behov for, UDEN at det afgiven nogen former for stoffer fra plast materialet. Kan de ikke dette, så lad være med at bruge dem til Sous vide.
Plast industriens brancheforening har skrevet en fin gennemgang af dette i følgende artikel:
Skriv et svar