Nyt produkt – hvad skal “barnet” hedde?

postet i nyheder 15

Dry-aged kød i Danmark

I 2011 introducerede vi vores Meatlover Dryaging poser på det Danske marked og fanskaren har været stødt stigende lige siden.

Dengang var der endnu få som kendte til hvad dry-agning, eller tør-modning som det hedder på dansk, egenligt var for noget. Det har dog siden ændret sig og enhver (steak)restaurant i Danmark med og respekt for sig selv har dry-aged steaks på menuen.

Ligeledes så har flere af de større supermarkeder med delikatesse fået deres helt eget “modne-skab” hvor de har kød hængende til modning og skue. Danskerne har trodset fødevare skandalernes snak om gammelt kød og har taget dry-aged kød til sig. Det er vi selvfølgelig glade for, for vi har jo lææænge vidst at netop dette var sagen!

Et nyt kapitel

smokebagsVi ligger dog ikke på den lade side og arbejder konstant på at forbedre vores produkter. Derfor kan jeg nu også løfte sløret for, at der indenfor de næste par måneder kommer et nyt produkt i vores sortiment (til sidst i dette indlæg kommer en konkurrence hvor du kan vinde den første udgave af det nye produkt – men læs også lige resten først)

Produktet er en fætter til vores dry-aging poser, men har fået endnu en egenskab ud over at den selvfølgelig stadig kan fordampe væske ud af posen uden at lukke luft ind.

Vores nyeste produkt giver nemlig mulighed for at lukke røg-partikler ind UDEN at der kommer luft med. Hvad betyder dette? jo såmænd at man nu kan pakke kød direkte i poserne og så f.eks. koldrøge dem på grillen eller i røgeovnen.

Når folk i dag koldrøger, så er processen typisk, at de først lader kødet ligge i en kraftig salt lage sammen med krydderier (typisk 5-10 døgn). Herefter udvandes kødet igen således at noget af saltsmagen forsvinder (ca 2-4døgn). og så hænges kødet til røgning i typisk 2-3 gange 10-12 timer (med ca lige så lang ligge-tid imellem hver røgning). Til sidst skal kødet så ligge i køleskabet (eller hvis man er old-school, hænge under udhænget på huset) for at modne og tørre.

Under hele processen efter at kødet har været i saltlagen vil der være en risiko for at der overføres bakterier til kødet. Både salten og røgen er selvfølgelig konserverende, men er bakterien ført kommet ind i kødet, så kan det stadig gå galt.

Vores nye pose gør det hele meget mere hygiejnisk og sikkert. Først og fremmest vil man nu kunne forkorte tiden i saltlagen, da der ikke på samme måde er behov for en salt-konservering. Vi anbefaler f.eks. at man blot lader kødet ligge i saltlagen 1 døgn for derefter blot at skylle det under den kolde hane i stedet for udvanding.

Nu kan kødet så pakkes i vores nye pose og lægges direkte på grillens rist (ingen risiko for overførsel af bakterier fra risten) og koldrøges. Imellem røgningerne kan kødet lægges på en rist i køleskabet uden at blive påvirket af dufte og bakterier i køleskabet. Efter endt røgning kan kødet blot blive i posen og ligge og modne + tørre indtil det har den rette konsistens i forhold til hvad man ønsker. Aldrig har det været lettere og mere hygiejnisk at røge sit eget kød.

Poserne virker selvfølgelig også på fisk og andre ting man ønsker at koldrøge og vores opskrif på Krydret Braseola vil nå helt nye højder med en let røgning.

Først til spegepølser

Den første udgave af vores poser vil komme i en bredde på bare 7,5cm og i bånd af 10m. Man kan så selv klippe poserne i den længde man ønsker dem i og så svejse enden så det bliver en pose.

I forhold til vores eksisterende posers bredde, så er 7,5cm ikke meget, men det har faktisk sin årsag. Den oprindelige ide med poserne var nemlig, at man kunne bruge dem til at lave spegepølser i. I stedet for at skulle bruge en såkaldt pølse-casing (de “stof” hylstre en spegepølse kommer i), så kunne man bruge disse poser direkte.

Ville man lave en “ålerøget” spegepølse, ja så ville man ligeledes bare kunne røge den direkte i posen og efterfølgende lade den hænge til modning og tørring.

Det amerikanske firma Umai har lavet en lille video om hvordan man kan lave f.eks. en spansk Chorizo pølse i poserne. Du kan se videoen her:

De smalle poser kan dog også bruges til f.eks. koldrøget svinemørbrad eller lignende.

Efter introduktion af de 7,5cm bredde poser vil der kommer flere andre størrelser poser, således at man kan koldrøge alle former for kød uden problemer med hygiejnen.

Konkurrence: Hvad skal barnet hedde?

For tiden er det så populært at crowd-source ting – altså få folkets input på et givent emne. Det vil vi også gerne benytte os lidt af og derfor spørger vi nu dig:

Hvad skal de nye poser hedde?

Blandt alle de forslag der kommer i kommentarfeltet herunder eller på vores facebook side vil vi trække lod og den første pakke af de nye poser, så snart de lander hos os fra fabrikken.

Navnet må gerne sige noget om hvad produktet kan, være lidt catchy og helst på engelsk så det kan bruges på tværs af grænserne.

Vi er spændte på at høre hvad i synes vores lille ny skal hedde. Skriv også gerne hvilke størrelser DU gerne så at den nye type poser kommer i.

15 Responses

 1. Allan Simonsen
  | Svar

  De kunne hedde Dry-smoke bags

 2. Jan Sørensen
  | Svar

  Navnet kunne være: Dry Age, Smoke edition

  Til mig vil ruller på 15-20 cm være fint – ud over dem til spegepølser

 3. Dan
  | Svar

  Clean-smoke bags

 4. dan møller
  | Svar

  smoky baggy bbq

 5. Hank
  | Svar

  Smoky Pouch… Smoke it, Dry it.

 6. Jens Jørgen Andreasen
  | Svar

  Meatlover dry-aging røg pose

 7. stefan jensen
  | Svar

  Smoky meatlover bags

 8. Rasmus Bleeg
  | Svar

  SMOKE N’ DRY BAG

 9. Åse Pedersen
  | Svar

  Smoke-Aging Bags

 10. Morten ellekrog
  | Svar

  Meatlover Smoke&Dry

 11. Steffen Schumacher
  | Svar

  puff baggy? ok, måske ikke helt seriøst..

 12. Patrik
  | Svar

  Hoppas ni börjar sälja den snart! När tror ni att ni har den i lager?

 13. Kjeld Thomsen
  | Svar

  Meatlovers rygeposer

 14. Kim
  | Svar

  Vinderen i navngivningen af vores nye poser er fundet. Det blev Rasmus Bleeg med navnet Smoke N’ Dry (afgivet den 14. maj på hjemmesiden).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.