Photo by Erik Odiin

Inspiration: Dry-aging er mere end steaks

postet i nyheder, Opskrifter 0

Grill&Kokkerier3Mange har den opfattelse at dry-aging af oksekød kun er for at lave lækre steaks. Det er selvfølgelig nok også til netop steaks at det oftest bruges, men der er skam andre muligheder.

Vi vil derfor gerne slå et slag for at du prøver dry-aged oksefars næste gang du laver en hakkebøf eller hvad med i din burger?

Hvordan er det lige man modner hakket oksekød? Det gør man egenligt ikke. I stedet, så modner man selvfølgelig større kødstykker inden de hakkes til hakkekød.

Det kræver at man har adgang til en kødhakker, men til gengæld vil vi love at i får nogle af de bedste hakkebøffer i nogensinde har oplevet.

Har man ikke lige en kødhakker, så sørg i stedet for at gem det kød du pudser af stegen næste gang du har lavet en dryaged steg. Når du så skal lave burgere, så sørg for at finthakke noget af dette afpuds og bland i hakkekødet til hakkebøffen. Du vil ikke fortryde det.

Hvis du selv modner til hakkekødet, så kan vi anbefale at man køber f.eks. okseklump når det engang i mellem er på tilbud. Er det ikke lige noget du ser i dit lokale supermarkeds køledisk til dagligt, så spørg i slagerafdelingen eller den nærmeste slagter. Det er nemlig det stykke kød de normalt bare skærer op til bankekød, småtern eller lignende, så de har det helt sikkert ude bagved.

Okseklump er normalt et relativt smagsfyldt stykke kød da det er en muskel der bliver “motioneret” meget på koen. Det betyder også at den i sig selv er ret sej. Samtidigt er det et stykke ret magert kød, så det kan anbefales at købe lidt ekstra okse-fedt når du laver farsen.

Sådan gør du

  1. Tag et større stykke okseklump og vacuum pak det i en af vores Meatlover Dryaging poser.
  2. Læg Kødet i køleskabet på en rist i 14-21 dage så det kan modne og afgive væske
  3. Pak kødklumpen ud og skær evt. det læder-agtige mørke lag (ca 1mm tykt) overfladen da dett kan være hårdt for både kødhakker og tænder.
  4. Skær kødet i mindre tern og hak det groft i kødhakkeren (evt. sammen med ekstra oksefedt eller evt. smør hvis farsen skal bruges med det samme)
  5. Form lækre bøffer, krydder med rigeligt salt og peber.
  6. Steg bøfferne ved høj varme (evt. på grillen) på begge sider så de får en fin mørk stegeflade
  7.  Skru ned for varmen og lad bøfferne stege til de er rosa/medium-rød i midten.
  8. lad bøffen trække i 2-5minutter inden den serveres – f.eks. med en god hjemmelavet bearnaise.

Har du en god opskrift eller ide med dry-aged kød (eller med vores Meatlover poser generelt), så del den med os via vores facebook side eller kontaktformular. Er din ide/opskrift god, så giver vi en pakke Meatlover Dryaging poser str small.

hakkebøffer på grillen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.